Microsoft komt na kritiek met nieuwe Sender ID

Dit artikel delen:

De kritiek van met name de open-sourcegemeenschap is voor Microsoft aanleiding geweest om een vernieuwde versie van de antispamtechnologie Sender ID te brengen. Deze is inmiddels ingediend bij standaardisatie-organisatie Ietf.

De nieuwe Sender ID moet een einde maken aan de onenigheid die was ontstaan tussen providers en de open-sourcegemeenschap over het gebruik van gepatenteerde technologieën in het gewraakte product. Sender ID is gebaseerd op Microsofts eigen Caller ID en het Sender Policy Framework van Meng Wong, oprichter van mailprovider Pobox.com. De technologie doet veel denken aan nummerweergave bij telefonie:zien wie er belt.
 
Kort na het indienen van de eerste versie van de antipamtechnologie bij het Ietf voor het verkrijgen van een 'standaard'-predikaat werd al duidelijk dat er weinig steun voor de technologie was. Voor Ietf reden om een waarde-oordeel uit te stellen. De kritiek van de buitenwacht stapelde zich op. Nog geen twee maanden geleden stelde een belangrijke vertegenwoordiger van de open-sourcegemeenschap, Apache Foundation, zich niet achter Sender ID te scharen.
 
Amper twee weken daarna trad de Ietf naar buiten met het bericht Sender ID niet aan te merken als standaard. Dit was voor internetaanbieder AOL aanleiding om niet langer achter de technologie te staan.
 
Nu Microsoft een nieuwe versie heeft ingediend is ook AOL terug als voorstander van de deze antispamtechnologie. Het is echter niet duidelijk of de Ietf het nieuwe voorstel in behandeling

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-26T14:36:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.