Bull wil beveiligingstools naar Nederland halen

Nederlandse vestiging een van de pijlers van Frans ict-concern

Dit artikel delen:

Bull heeft plannen om de software van beveiligingstak Amesys te introduceren op de Nederlandse markt. Topman Philippe Vannier laat onderzoeken of er inderdaad kansen liggen. Amesys levert zwaar beveiligde oplossingen voor onder andere ministeries van Defensie. Bull gebruikt de software tevens om zijn cloudproducten te beveiligen.

Door de overname van Amesys begin 2010 beschikt Bull over allerlei specialistische oplossingen om bedrijfskritische systemen te beveiligen. Dat varieert van single sign on-tools tot cryptografie. Topman Phillipe Vannier zegt in een interview met Computable dat hij verwacht dit soort producten in te kunnen zetten voor de beveiliging van cloud computing, momenteel een heet hangijzer.

Oudgediende Bull heeft na de overname van Amesys aan zelfvertrouwen gewonnen. Eigenlijk was het een 'reverse takeover', want de investeringsgroep achter het veel kleinere Amesys, Crescendo Investments, verkocht het bedrijf aan Bull in ruil voor zo'n 20 procent van de aandelen. Daarmee is Crescendo veruit de grootste aandeelhouder van Bull. Tot andere aandeelhouders behoren France Telecom, NEC en de Nederlandse pensioenuitvoerder MN Services. De meerderheid (51,4 procent) van de aandelen wordt publiekelijke verhandeld. Bull heeft een notering aan de Franse beurs.

Bull Nederland

Bull is in Nederland al sinds 1948 actief op de Nederlandse markt, met name in de sectoren overheid, financiën, industrie en detailhandel. Het bedrijf in Diemen is de afgelopen jaren behoorlijk ingekrompen. Van ruim driehonderd medewerkers zijn er zo'n 125 over. Wel heeft het bedrijf qua omzet de weg teruggevonden: in 2009 werd voor de derde achtereenvolgende keer een omzetgroei geboekt: Bull realiseerde in Nederland een omzet van 33,4 miljoen euro. De onderneming schreef wel rode cijfers, 662.000 euro in de min, door een reorganisatielast. De cijfers over 2010 zijn nog niet bekend.

Belangrijke contracten uit 2010 waren die met Detail Result Services, het shared services center van de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, waarbij Bull het infrastructuurbeheer overnam, en papierdistributeur en verpakkingsspecialist PaperlinX Europe. Voor dit bedrijf regelt Bull het beheer van het rekencentrum en werkplekken, deels vanuit een nieuw datacentrum in Engeland (Barnsley) en deels vanuit Nederland (backup en disaster recovery).

In maart van dit jaar sloot Bull nog een contract met supermarktketen C1000, waarvoor het de Windows NT-omgeving overzet op twee Novascale Bullion-servers (en twee backup-servers). Dit nieuwe, in kosten en energieverbruik efficiëntere platform vervangt een situatie waarbij C1000 zijn NT-omgeving draaide op zo'n vijftig fysieke servers en tientallen virtuele servers. Tot andere belangrijke infrastructuurbeheerklanten behoren Binckbank en Wehkamp. Voor Philips Medical Systems leverde Bull een beveiligingsoplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-09T08:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.