Juniper levert Alkmaar security en switches

Dit artikel delen:

Gemeente Alkmaar heeft Juniper Networks geselecteerd voor de levering van beveiligings- en switching-oplossingen voor de nieuwe netwerkinfrastructuur. Juniper levert SRX Services-gateways en EX Series Ethernet-switches. Deze producten stellen Alkmaar in staat om nieuwe mogelijkheden voor haar gebruikers te introduceren, zoals Voice over IP (VoIP) en IPv6. Ook biedt het uitgebreide netwerk meer capaciteit voor de datacenterapplicaties van Alkmaar.

De gemeente Alkmaar wil de online dienstverlening richting inwoners vergroten. Om dit te ondersteunen, moet de gemeente de overstap maken van langzame legacy-systemen naar een toekomstvaste omgeving die bijvoorbeeld VoIP, quality of service (QoS) en multicasting ondersteunt. Alkmaar koos voor de switching- en beveiligingsoplossingen van Juniper, omdat deze gebaseerd zijn op één besturingssysteem en het beheer eenvoudig is.

EX4200, EX8200 en SRX Series

De gemeente zet EX4200- en EX8200 Ethernet-switches in voor het creëren van een local area network (lan) en het ondersteunen van de datacenter- en beheerapplicaties. Alkmaar ontwikkelt een gemeenschappelijk platform voor data, spraak en videocommunicatie op basis van één ip-infrastructuur.

Alkmaar gebruikt de SRX Series Services-gateways om applicaties met één enkel apparaat te beveiligen. De SRX Series beschikt over uitgebreide firewall- en network address translation (nat)-mogelijkheden. Deze oplossing voorziet in verschillende beveiligingsmogelijkheden, waaronder intrusion detection en prevention, applicatiebeveiliging, bescherming tegen distributed denial of service-aanvallen (DDoS), traffic-management en dynamische routing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-28T17:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.