Apple geeft update uit voor PDF-probleem

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Apple heeft een update, iOS 4.3.4, beschikbaar gemaakt, die JailbreakMe onmogelijk moet maken. JailbreakMe is een programma waarmee iOS-gebruikers via een speciaal pdf-bestand toegang kregen tot het iOS en zo door Apple geïnstalleerde software als de App Store konden omzeilen.

Apple vindt jailbreaken niet wenselijk, omdat het onder andere hackers de kans geeft iPhones, iPads of iPod Touch-apparaten over te nemen. Bovendien zou het auteursrechten van de firma schenden. 

Gebruikers van de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch en iPad kunnen de update downloaden. Voor zover bekend is hij puur bedoeld om het pdf-lek dicht te maken. JailbreakMe kwam twee weken geleden uit en is niet erg origineel.

Eerder was er eenzelfde lek gevonden in iOS, waarbij ook met voorgeprepareerde pfd's werd gewerkt. Het pdf-lek van JailbreakMe kwam onder de aandacht van Apple toen een bètatester van Jailbreakme.com het programma lekte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-18T14:40:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.