Compumatica koopt IPv6-specialist Vantronix

Dit artikel delen:

Compumatica secure networks, een Nederlandse it-beveiligingsleverancier met een vestiging in Duitsland, neemt voor een onbekend bedrag het Duitse it-bedrijf Vantronix secure systems over, leverancier van security appliances. De technologie van de Vantronix-productlijn voor cloudbeveiliging, routing, firewalls en IPv6 wordt geïntegreerd in het productportfolio van Compumatica.

Compumatica is een fabrikant van vpn-encryptieoplossingen en levert zijn technologie aan Nederlandse en Duitse overheden en internationale organisaties zoals de Navo. De Vantronix-technologie complementeert de huidige productlijn van Compumatica, aldus Petra van Schayik, directeur van Compumatica. ‘Alle Vantronix-klanten en -onderhoudscontracten zijn door Compumatica overgenomen. Vantronix levert producten voor de IPv4-IPv6 migratie gateways. ‘Deze bieden klanten de mogelijkheid om een IPv6- aan een IPv4-netwerk te koppelen. Wij zien wereldwijd de vraag toenemen naar een dergelijke koppeling van database- en serversystemen.'

Naast het IPv4 wordt de ‘next generation internet protocol version 6 (IPv6)' volledig ondersteund door deze gateways, aldus Van Schayik. 'Door deze overname kunnen we naast overheden nu ook nieuwe klanten bedienen zoals service providers, ziekenhuizen en banken die hun IPv4-netwerk aan een IPv6-netwerk moeten koppelen.'

HP-netwerken

De security appliances van Vantronix zijn gebaseerd op de switches van HP Networking. Compumatica en HP willen deze samenwerking in de toekomst continueren. Wereldwijde klanten en resellers kunnen direct, indirect en of via HP bediend worden. Het ontwikkelingsteam van Vantronix, dat een vestiging heeft in Hannover, wordt geïntegreerd in de kantoren van Compumatica in Uden en Aken. Alle zes medewerkers van Vantronix gaan mee naar Compumatica.

Compumatica heeft eerder bedrijven overgenomen. In 2009 kocht het de e-mail gateway technologie van Utimaco Safeware.

Over Compumatica secure networks

Compumatica secure networks levert eveiligingsoplossingen voor de bescherming vertrouwlijke data die over publieke of private netwerken verstuurd worden. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en implementeert cryptosystemen voor organisaties met de hoogste beveiligingseisen, zoals overheden, banken, verzekeringsmaatschapijen en industriele bedrijven. Compumatica heeft een omzet van zes miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een IPv6 specialist die via IPv6 zelf niet bereikbaar is

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-25T17:02:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.