Politieorganisatie traint security- en Windows 7-specialisten

Europol stuurt ICT'er op bijscholingstraining

De Europese politieorganisatie Europol stuurt zijn ict'ers op bijscholingstraining. De medewerkers krijgen een opfriscursus voor de technologieën die Europol gebruikt, maar ook worden de ict'ers klaargestoomd om een migratie door te kunnen voeren naar Windows 7. Europol gaat daarnaast verschillende ict'ers tot gecertificeerd beveiligingsspecialisten opleiden.

Dit alles blijkt uit een aanbesteding die Europol onlangs uitschreef. Daarin worden in twee verschillende percelen zes partijen gezocht die de komende vier jaar de ict'ers kunnen trainen op het gebied van Microsoft, Novell, Symantec, IBM, Cisco, EMC en VMware, maar ook op onderdelen als telecom, netwerken, Java-technologie, testkwalificaties, businessanalyse en requirements en ITIL v3.

Windows 7

In een apart perceel zoekt Europol partijen die verschillende ict'ers gecertificeerd kunnen maken op beveiligingsvlak. Het gaat hierbij om zaken als het testen van applicatiepenetratie, het beheer van beveiligingsincidenten, intrusion detection, het voorkomen van hacking, information risk management, security monitoring, applicatiebeveiliging en veilige software-ontwikkeling.

In de aanbesteding wordt er specifiek gevraagd naar één of meer opleiders op het gebied van Windows 7. De ict'ers gaan het Microsoft-besturingssysteem installeren, upgraden en ze verzorgen de migratie er naar toe. Twee ict'ers worden opgeleid tot Windows 7 Enterprise Desktop Support Technician, acht personen worden klaargestoomd tot Windows 7 Desktop Admin. Ook wordt er een groep ict'ers getraind voor Windows Server 2008.

Aanbesteding

In totaal zoekt Europol dus zes partijen die de ict-trainingen en beveiligingopleiding kunnen geven. Voor de algemene trainingen trekt de politieorganisatie maximaal 450.000 euro uit, de beveiligingsopleiding mag maximaal 200.000 euro kosten. De looptijd van de overeenkomst is vier jaar. Partijen kunnen tot 16 augustus 2011 op de tender reageren, het contract gaat per september 2011 in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-26T13:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.