KPN-storing veroorzaakt door onderhoud

Dit artikel delen:
Storing

Het it-systeem, dat in de nacht van 27 juli 2011, het metroverkeer van Rotterdam platlegde, was instabiel geworden door geplande onderhoudswerkzaamheden. Dit laat KPN weten op zijn website. Toen het systeem geplande onderhoudswerkzaamheden kreeg, is het instabiel geworden waardoor diverse verbindingen uitvielen. De computer is een belangrijk knooppunt in het netwerk van het ict-bedrijf.

In Rotterdam waren de gevolgen van het slecht functionerende systeem goed merkbaar. Zo kon de metro tot half negen 's ochtends niet rijden en kon de meldkamer van noodnummer 112 niet goed worden bereikt. Hulpverleners van ambulance, brandweer en politie waren genoodzaakt hun communicatie via mobilofoons en mobiele telefoons te laten verlopen.

KPN schrijft op de website dat het bedrijf het uitermate vervelend vindt, dat dit is gebeurd. De oorzaak van de storing wordt nog grondig onderzocht om eventuele herhaling te voorkomen. Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb heeft aangegeven met KPN te willen spreken over het voorval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ouch. Dat is een ernstige SPOF dan...

Kun je dit KPN kwalijk nemen?

Je kunt je uiteraard afvragen of de infrastructuur van KPN wel zo slim is opgebouwd, maar is KPN zich er van bewust dat de hele metro en hulpdiensten-structuur hier afhankelijk van zijn?

Of zelfs omgedraaid: hebben deze partijen overeenkomsten gesloten met KPN over de beschikbaarheid van deze netwerken. De hulpdiensten wellicht nog wel, maar de RET ook?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T15:28:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.