Nieuwe CEO voor Palo Alto Networks

Dit artikel delen:

Palo Alto Networks, netwerkleverancier van firewall beveiligingsoplossingen, heeft Mark McLaughlin aangesteld als nieuwe ceo en voorzitter. McLaughlin was voorheen ceo van VeriSign. Met de benoeming van McLaughlin komt een einde aan het gerucht dat McAfee-ceo Dave DeWalt de nieuwe baas van Palo Alto Networks zou worden.

McLaughlin verliet VeriSign eind juli na slechte kwartaalcijfers waarbij een verlies werd geboekt van 10,6 miljoen dollar. Voormalig ceo Jim Bidzos is nu weer aan het roer van Verisign. Dit bedrijf registreert domeinnamen die onder andere eindigen op .com en .net. VeriSign verkocht zijn identificatie authenticatie softwareonderdeel in 2010 aan Symantec.

McLaughlin werd onlangs door de Amerikaanse president Obama benoemd tot voorzitter van de National Security Telecommunications Advisory Committee (NSTAC). McLaughlin volgt ceo Lane Bess op die eind december 2010 vertrok en nu werkt als coo van cloudbeveiligingsleverancier ZScaler.

SecureLink

Palo Alto Networks heeft een kantoor in Santa Clara en is in de toekomst van plan een beursgenoteerd bedrijf te worden. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar meer dan 200 miljoen dollar omzet gehaald en maakt de laatste vijf kwartalen winst. Zestig procent van de omzet komt uit Noord-Amerika. De rest van de omzet komt uit Europa en andere continenten. In totaal heeft Palo Alto Networks 4500 grootzakelijke klanten. Het bedrijf verwacht het komend jaar driehonderd nieuwe werknemers te werven.

Palo Alto verkoopt ook firewall-oplossingen in Nederland, onder andere via SecureLink. De Belg Karl Driesen leidt Palo Alto Networks in de emea-regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T13:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.