Sony biedt gamers 'identiteitsherstel'

Spelgigant schakelt 'data breach solution provider' in

Dit artikel delen:
Hacking

Sony biedt gamers een jaar gratis 'identiteitsbescherming' aan. De dienst wordt geleverd door data breach solution-leverancier CSIdentity. Dit bedrijf ondersteunt bedrijven waarvan klantgegevens gestolen zijn. Eén van de onderdelen van het beveiligingspakket is identiteitsherstel. Dat is het 'herstellen van identiteit en goede naam tot pre-slachtoffer status'.

Het aanbod van Sony komt nadat in het voorjaar van 2011 onder meer loginnamen, wachtwoorden, adressen en creditcardgegevens ontvreemd werden van honderd miljoen gebruikers van het Playstation-netwerk.

Identiteitsherstel tot 'pre-slachtoffer status'

De getroffen klanten ontvangen een mail met een code waarmee ze zich online kunnen melden bij CSIdentity. Dat is een 'leverancier van identiteitsbescherming en fraudedetectiediensten.' Playstation-spelers krijgen een jaar lang gratis 'internetbewaking', 'veilige online sign up' en 'identiteitsherstel'.

Wat identiteitsherstel exact inhoudt, legt Sony niet uit. Op de pagina die CSIdenty voor Sony-slachtoffers heeft ingericht, staat: 'Wanneer je identiteit gecompromitteerd is door deze inbreuk, zullen we je voorzien van een identiteitsherstel-kit om je identiteit en goede naam te herstellen tot pre-slachtoffer status.'

Data breach solutions

CSIdentity profileert zichzelf als 'data breach solution'-leverancier. De beveiligingsleverancier ondersteunt bedrijven waarvan klantgegevens gestolen zijn. Identiteitsherstel valt binnen het 'data breach management'.

Behalve 'stap-voor-stap zelfbedieningsgereedschappen', die Sony afneemt namens de slachtoffers, levert CSIdentity ook 'volledige dienstverlening' van een 'gecertificeerde identiteitsherstelspecialist'. Wat zo'n specialist vermag, wordt niet uitgelegd onder het kopje 'data breach management'.

Kroll Fraud Solutions, een andere leverancier uit het groeiende marktsegment van 'data breach solution providers', licht een tipje van de sluier op: 'De onderzoeker van fraude-oplossingen zoekt ook naar afgelegen (criminele, red.) activiteit in gebieden die de consument niet verdenkt, of niet kan bereiken.' De beschreven specialist doorzoekt onder meer 'criminele databanken op verschillende overheidsniveaus, overheidsregisters voor motorvoertuigen, faillisementsregisters' en 'bepaalde lijsten die de beveiligingsindustrie gebruikt'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan vind ik de beveiliging voor Sony Online Entertainment toch wel stukken beter. Al is deze service natuurlijk niet gratis.

http://eq2wire.com/2011/07/11/soe-puts-security-in-your-pocket-vasco-key-fobs/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-10T15:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.