Hackers leggen beurswebsite Hong Kong plat

Dit artikel delen:

De website van de Chinese beurs HKEx in Hong Kong is door hackers aangevallen. Hierdoor werd de beurshandel in verschillende aandelen tijdelijk is stilgelegd. De hack vond plaats op het moment dat enkele grote bedrijven gevoelige, financiële informatie via de website bekend maakte. Beursdirecteur Charles Li zegt dat het niet duidelijk is wie de hackers zijn of wat ze met hun daad op 10 augustus 2011 probeerden te bereiken. Inmiddels wordt er weer normaal op de Chinese beurs gehandeld.

Een van de getroffen bedrijven is HSBC, dat kortgeleden bekendmaakte zijn handel in Amerikaanse creditcards te hebben verkocht aan Capital One Financial. Naast HSBC werden China Power International, Cathay Pacific en HKEx zelf getroffen door de hack. Cathay werd gehackt op het moment dat de vliegtuigmaatschappij zijn eerstehalfjaarcijfers over 2011 bekend maakte. HKEx beweert dat er geen handelssystemen zijn aangetast en er ook geen klantinformatie is gelekt.

Beursproblemen

De laatste tijd worden beurzen vaker getroffen door hacking en storingen. Op 5 augustus 2011 werd de beurswebsite van Zimbabwe aangevallen door hackers, waardoor de site afgesloten moest worden en handelaren hun beursinformatie niet op de gebruikelijke manier konden verkrijgen. In februari 2011 werd er op een van de kanalen van de Nasdaq malware gevonden die hackers hadden geïnstalleerd. De Amsterdamse beurs NYSE Euronext kampte in mei, juni en juli van 2011 met technische storingen door onder andere vastlopende softwareprogramma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-11T10:27:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.