GlobalSign verkoopt weer SSL-certificaten

Dit artikel delen:

GlobalSign kan vanaf dinsdag weer beveiligingscertificaten verkopen. Dat meldt de Certificaat-autoriteit. SSL-leverancier GlobalSign zegt 'maandag systeemcomponenten weer online te brengen', maar denk 'niet voor dinsdagochtend orders te kunnen verwerken.'

Op 5 september claimde dezelfde persoon, die eerder beweerde dat hij degene was die in het voorjaar van 2011 certificaat-autoriteit Comodo hackte, ook verantwoordelijkheid voor de DigiNotar-hack. Hij zei daarnaast vier andere belangrijke certificaat-autoriteiten gehackt te hebben, waaronder GlobalSign.

In reactie daarop stopte de SSL-leverancier onmiddellijk met de uitgifte van nieuwe certificaten en startte een onderzoek. GlobalSign maakte gebruik van de diensten van het Nederlandse Fox-IT om de kraak te onderzoeken.

Inbraak op webserver

Op 9 september maakt GlobalSign bekend dat er inderdaad was ingebroken op de webserver van hun website. Deze inbraak zou echter geen beveiligingsproblemen opleveren, omdat de webserver geïsoleerd is van de rest van de infrastructuur van het bedrijf.

GlobalSign zei bovendien dat de claim van de 'Comodohacker' dat hij een private sleutel van GlobalSign in handen zou hebben, niet kan kloppen. 'De GlobalSign CA root is offline gecreëerd, en is altijd offline gebleven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-12T14:20:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.