Microsoft Build

Windows 8 krijgt complete antivirus

Dit artikel delen:

Het nieuwe Microsoft Windows 8 besturingssysteem krijgt een volledige antivirus oplossing. De beveiliging is een onderdeel van Windows Defender, die virussen en andere malware proactief opspoort en vernietigt. Microsoft maakte dit bekend tijdens de Build conferentie, die tussen 11 en 17 september wordt gehouden in het Californische Anaheim.

Windows Defender filtert verder netwerken en scant websites op malware met het SmartScreen filter. Indien een pc besmet is met malware, dan probeert de functie Secured boot in Windows 8 deze automatisch te verwijderen.

Andere leveranciers kunnen aan gebruikers van Windows 8 gewoon hun anti-virus software aanbieden. Als klanten de antivirus software installeren wordt de pc nog beter beveiligd, aldus Microsoft.

Microsoft zegt verder dat de Metro style apps goed beveiligd zijn als ze ontwikkeld worden met HTML5 en JavaScript. Volgens de softwareleverancier kunnen ook versleutelingen sneller en makkelijker met Windows 8 worden uitgerold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Windows 8 biedt clouddiensten

Samsung introduceert Windows 8-PC

Apps staan centraal in Windows 8

'Samsung werkt aan Windows 8-tablet'

Windows 8 ondersteunt desktopvirtualisatie

Windows 8 start in acht seconden op

Microsoft warmt markt op voor Windows 8

Microsoft onthult nieuwe snufjes Windows 8

Microsoft showt Windows 8 quad-core tablet

Windows 8 krijgt online app store

'Bedrijf accepteert tablet dankzij Windows 8'

Windows 8 komt ergens halverwege 2012

HP webOS neemt het op tegen Windows 8

Microsoft demonstreert Windows 8 voor tablets

Microsoft komt in 2012 met Windows 8

'Interface Windows 8 moet niet op Apple lijken'

Experts adviseren Microsoft over Windows 8

'Microsoft met Windows 8 terug op tabletmarkt'

'Microsoft introduceert Windows 8 in juni 2011'

'Windows 8' gaat draaien op ARM-chips

Microsoft kondigt 4 versies Windows 8 aan

Microsoft toont bètaversie Windows 8 en Store

Windows 8 krijgt Storage Spaces

Windows 8 herstelt snel PC-systeem

Meer vraag naar antivirus-software in 2012

Windows 8 krijgt foto-wachtwoord

Windows 8 bèta en Store beschikbaar in februari

Windows 8 geschikt voor grote harde schijven

Installatie Windows 8 kan via internet

Beveiligde boot Windows 8 gekraakt

Windows 8 geschikt voor intelligente systemen

Nauwe integratie Microsoft Windows 8 en IE 10

Windows 8 krijgt één reboot per maand

Taakbeheer Windows 8 wordt eenvoudiger

'In 2013 hebben we 100 miljoen virussen'

Windows 8 biedt Live ID-login

Windows 8 biedt Live ID-login


Reacties

Voor de geïnteresseerden: ik vond een interessante tutorial voor het installeren van Windows 8 (virtueel) d.m.v. Virtualbox! http://www.benskesblog.com/2011/09/windows-8-virtueel-installeren-virtualbox/

Dit gaat vast weer de nodige rechtszaken opleveren, want aanbieders van beveiligingssoftware zullen dit niet leuk vinden. In het verleden is succesvol geprocedeerd tegen integratie van Internet Explorer en Media Player, dus ik schat de kansen voor Microsoft slecht in.

Als gebruiker ben ik wel blij met “gratis” goede antivirus software van Microsoft. De ervaringen die ik heb met Symantec en McAfee zijn slecht. Die producten kosten veel te veel resources. Ik hoop dat Microsoft in staat is haar eigen antivirus product beter te integreren zodat dat minder resources kost.

De opmerking dat een ander beveiligingsproduct gelijktijdig naast die van Microsoft kan draaien verbaast mij. Er wordt altijd gewaarschuwd nooit meerdere antivirus producten tegelijk te gebruiken omdat die elkaar verstoren. Gezien de performance impact zal ik dat ook zeker niet doen.

Hi Franck,

Fabrikanten van bestaande antivirussoftware hoeven volgens Microsoft niet bang te zijn dat Windows Defender ze weg zal concurreren. "Als je andere antivirussoftware koopt zal Windows Defender zichzelf automatisch uitschakelen", aldus Gabe Aul van Microsoft op de website van PCM.

Beveiliging is bij Microsoft altijd sluitpost geweest. Met een eigen AV pakket zal het grote ontkennen van problemen nog meer toenemen. En wie koopt er nog een ander pakket als er bij W8 al een bijgeleverd wordt? We blijven wel Nederlanders met het magische woord: GRATIS.....

in 1995 werkte ik op de helpdesk van een antivirusbedrijf, en toen had Microsoft ook al een virusscanner, die gratis bij windows 3.1 als tooltje zat. Dat ding werd nooit bijgehouden, wat toch de belangrijkste eigenschap van malware-scanners is. Hopelijk realiseert Microsoft zich dat antivirus een high maintenance applicatie is. Maar eigenlijk zouden ze veel meer kunnen bereiken met verbetering in de manier waarop hun besturingssystemen met beveiliging om gaan. Daarin hebben ze de laatste jaren al veel bereikt maar inmiddels is hacking en cracking een miljardenindustrie aan het worden dus aan de andere kant staan leiden met serieuze budgetten klaar om de beveiliging te omzeilen. Ik wens ze veel succes in die strijd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-15T13:11:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.