Intel Developer Forum 2011

Intel Ultrabook gebruikt antidiefstal McAfee

Dit artikel delen:

McAfee heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met Intel om antidiefstalsoftware voor Intels Ultrabook-apparaten te ontwikkelen. Deze producten komen in de loop van 2012 op de markt. Dit werd bekend gemaakt op het Intel Developer Forum 2011, (IDF), dat onlangs in San Francisco werd gehouden.

Gebruikers worden volgens Intel en McAfee steeds mobieler, zoals blijkt uit het snel groeiende aantal notebooks, tablets en andere mobiele apparaten die wereldwijd worden verkocht. Met de toegenomen mobiliteit ontstaan er ook risico's als diefstal of verlies van apparatuur en gegevens. Er wordt geschat dat één op de tien laptops wordt gestolen in de eerste twaalf maanden na aankoop en dat 97 procent van de gestolen laptops nooit wordt teruggevonden. Deze nieuwe oplossing levert volgens Intel diverse beveiligingsoplossingen, waaronder het vergrendelen van het apparaat, mogelijkheid data te wissen en locatie-tracking.

Volgens Intel's ceo Paul Otellini zijn de Intel Ultrabooks zeer dun, licht en sneller dan de huidige notebooks die in de wereld worden verkocht. De antidiefstaltechnologie kan worden gebruikt om gevoelige data van organisaties beter te beschermen. Ook is het een aantrekkelijke optie voor original equipment manufacturers (oem), retailers en telecomdienstverleners die de Utrabooks gaan verkopen. Leveranciers die de Ultrabooks gaan produceren zijn onder andere  Acer, Toshiba, Lenovo, Asus, LG en Samsung.

Naar verluidt komen er meer beveiligingsoplossingen in de Ultrabook. Intel heeft daarvoor driehonderd miljoen dollar tot zijn beschikking dat afkomstig is van Intel Capital.

Intel Ivy Bridge-processors

Intel rust zijn Utrabooks uit met de Ivy Bridge-processoren. Deze nieuwe processoren volgen in 2012 de Intel Sandy Bridge-processoren op. Ivy Bridge maak gebruik van een 22 nm productieproces en energiezuinige Tri-Gate transistors. De Intel Ivy Bridge quadcore processor heeft een transistor van in totaal 1,4 miljard. Dat is 20 procent meer dan de 1,16 miljard transistor van de Sandy Bridge quadcores processoren die gebaseerd zijn op 32 nm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Intel heeft McAfee in 2010 gekocht voor $7.68 miljard, dus nogal wiedes dat Intel wat gaat doen met die aankoop. Alleen nogal vreemd dat auteur spreekt van een 'samenwerkingsverband'. Samenwerkingsverbanden zijn er meestal tussen onderling onafhankelijke partijen, terwijl McAfee gewoon onderdeel is van de Intel-familie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-19T14:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.