Microsoft neemt technologie Bhold over

Dit artikel delen:

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag een aantal technologische onderdelen van de Nederlandse softwarebeveiligingsleverancier Bhold over. Microsoft krijgt hierdoor ip-technologie voor toegangsrechten in huis. Bhold blijft bestaan als onafhankelijk bedrijf, aldus Microsoft.

Microsoft meldt dat een aantal onderdelen van Bhold worden overgenomen. Het gaat hierbij onder andere om het product Bhold Reporting for Microsoft Forefront Identity Manager 2010.

Bhold, dat zijn hoofdkantoor heeft in Utrecht, levert software voor autorisatiebeheer in grote organisaties. De Bhold-oplossingen vallen binnen de categorie identity en access management (iam). Ze maken gebruik van het ‘role based access control-concept' (rbac) om de toedeling van autorisaties aan it-gebruikers te vereenvoudigen.

Microsoft Forefront Identity Manager (FIM)

Bhold's oplossingen zijn gebaseerd op het Microsoft Forefront Identity Manager (FIM) 2010-platform. Microsoft FIM biedt gecentraliseerd toegangsbeheer, dynamische bepaling en toekenning van toegangsrechten en de controle en verificatie van die toegangsrechten. Hierbij kan workflowafhandeling, userportal functionaliteiten en rolgebaseerde toegang worden gerealiseerd.  De iam-technologie van Bhold wordt geïntegreerd in Microsoft FIM.

It-afdelingen

Bhold werkt vanuit het principe dat de business, niet de it-afdelingen, verantwoordelijk is voor de toedeling van en controle op toegang tot bedrijfsinformatie. De Bhold-software kan daarnaast geïntegreerd worden met de meeste andere leveranciersoplossingen voor integratie van identiteiten en autorisaties. Bhold Company levert  producten zoals Bhold Controls, Bhold Suite en Bhold Reporting for Microsoft Forefront Identity Manager 2010.

Nederlandse klanten volgens de Bhold-site zijn onder andere ABN Amro, Friesland Bank, Randstad, ministerie van Financiën, Universitair Medisch Centrum Utrecht, KPMG, Triodos Bank, de Nederlandse Politie, ministerie van Defensie en de Rabobank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als gebruiker van dit product moet ik zeggen dat Microsoft hiermee dan ook het beste deel van de Bhold software heeft overgenomen. Ik vraag me dan ook af, of eigenlijk begrijp ik ook, waarom Microsoft de rest heeft laten liggen.

Hopelijk krijgt Bhold hiermee een financiële injectie om weer een frontrunner in deze markt te worden die ze jaren terug waren.

Ben erg benieuwd wie de support en nieuwe ontwikkelingen gaat uitvoeren!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-26T08:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.