Bhold gaat verder als Elephant Security

Dit artikel delen:

Bhold gaat verder onder de naam Elephant Security. Softwarebedrijf Microsoft kocht onlangs alle beveiligingstechnologieën van het Nederlandse securitybedrijf en nam ook de bedrijfsnaam over. Met het geld van Microsoft gaat Elephant Security een SaaS-product voor het beheer van autorisaties ontwikkelen.

De nieuwe dienst wordt binnekort wereldwijd door Elephant Security aangeboden en het sluit aan op nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft. Microsoft wordt na de overname van de technologieën technologieprovider van Elephant Security. ‘Momenteel is Microsoft heel druk bezig met de ontwikkeling van zijn cloudstrategie', zegt Maarten Stultjens, business development manager bij Elephant Security. ‘Daarin zijn producten één, maar je hebt er ook een securityplatform voor nodig met de services er omheen. Hiervoor gaan wij nu een geavanceerde SaaS ontwikkelen. Iedereen denkt altijd maar in functionaliteit, maar daar achteraan komen ook nog beheersing en controle.'

Trots

Stultjens is trots op de overnames, maar het doet hem ook pijn. ‘We hebben veertien jaar lang aan de technologieën gewerkt, waarvan ik tien jaar heb mogen meemaken. Dat voel je even, al is het wel een prachtige bevestiging van alles. Dit is de eerste acquisitie van Microsoft in Nederland en daar zijn we best wel trots op.'

Met de technologieovername gaan er ook vier ontwikkelaars van Bhold naar Microsoft over. De overige zestien medewerkers gaan naar Elephant Security. De overname behelst alle on-premises installaties. Elephant Security zal deze nu niet meer leveren en alleen nog maar de nieuwe dienst aanbieden. Wel blijft Elephant Security de services uitvoeren op reeds verkochte producten. Het bedrijf doet dit totdat Microsoft zelf met een product op de markt komt. Elephant zal vervolgens transitiediensten aan zijn klanten leveren. Dit kan zijn naar het nieuwe Microsoft-product, maar dat kan ook naar de nieuwe, eigen dienst zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-27T10:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.