Dynamic Access Control-tool beveiligt bestanden en folders

Windows Server 8 centraliseert beveiliging

Dit artikel delen:

Het nieuwe serverbesturingssysteem Windows Server 8 legt nadruk op een sterkere centrale beveiliging van bestanden. Microsoft heeft hiervoor de Dynamic Access Control-tool ontwikkeld, die de beveiliging van bestanden en folders centraal en op domeinniveau regelt.

Microsoft zegt dat it-afdelingen met Dynamic Access Control, onderdeel van de nieuwe versie van Active Directory 8,  veel meer grip en inzicht krijgen in de bestanden en folders die zijn opgeslagen op diverse servers. Daardoor zien it-beheerders van welke afdeling data afkomstig is en wat voor content een bestand bevat.

Dynamic Access Control maakt gebruik van het Kerberos-authenticatieprotocol, dat ervoor zorgt dat gebruikers van een netwerk zich op een veilige manier kunnen aanmelden en hun identiteit kunnen bewijzen, zonder zich telkens opnieuw te moeten aanmelden. Hierdoor is het mogelijk data te versleutelen. Dit is bijvoorbeeld handig voor het opslaan van creditcardgegevens.

Active Directory

Active Directory (AD) staat beheerders toe om het beleid (rechten en instellingen) in het netwerk van een volledig bedrijf te beheren. Ook het automatisch installeren van software en patches behoort tot de mogelijkheden. Active Directory slaat instellingen in relatie tot een object centraal op in een database. Een AD-netwerk kan variëren van een netwerk van een paar honderd tot miljoenen objecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-29T08:25:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.