Fox-IT verkoopt analysesoftwaretak Replay

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse NetScout is de nieuwe eigenaar van Fox-IT's internetanalyse-software Replay. NetScout is met de overname van plan zijn productlijn nGenius Service Assurance Solution qua veiligheid uit te breiden. Het Nederlandse Fox-IT hoopt dat de verkoop zal resulteren in een internationalere en bredere klantenkring voor Replay. Voor welk bedrag Replay is verkocht, is onbekend.

NetScout maakt softwareproducten waarmee inzichtelijk wordt wat de status van de ict-netwerken binnen een bedrijf is. Dankzij de aankoop van Replay kan NetScout de softwareproductlijn uitbreiden met de analysetool. Met Replay kunnen sessiereconstructies worden gemaakt, waardoor inzicht wordt gegeven in de activiteiten van een specifieke gebruiker.

De ceo van Fox-IT, Menno van der Marel, is erg te spreken over de overname. 'We zijn ervan overtuigd dat NetScout de technologie blijft gebruiken voor het veiliger maken van de samenleving.'

E-mail, websites en chatprogramma's

Fox Replay Analyst wordt door overheidsinstellingen over de hele wereld gebruikt. Met de software kunnen gedetailleerd en in real-time de internetactiviteiten van een gebruiker worden opgevraagd. Dit gaat zelfs tot e-mail, websites en chatprogramma's. Dat betekent dat analisten precies weten wat de gebruiker op het internet bekijkt en beluistert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-30T13:40:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.