Nieuwe ceo moet tij keren voor beveiligingssoftwarebedrijf

Panda Security ontslaat 120 mensen

Dit artikel delen:

Panda Security, een Spaanse leverancier van antivirussoftware, moet een deel van zijn medewerkers ontslaan. Reden is dat het bedrijf steeds minder software verkoopt. Een nieuwe ceo moet het tij keren.

In het hoofdkantoor in de Spaanse Bilbao vervallen 120 banen. Dat is 35 procent van het totaal aantal medewerkers dat daar werkt. Acht banen worden overgeheveld naar het kantoor in Madrid. Begin 2011 werden er zeventig mensen in het kantoor in Bilbao ontslagen. Wereldwijd werken zo'n duizend mensen bij Panda. Het bedrijf is actief in 61 landen, waaronder in Nederland. Voor zover bekend vallen in Nederland geen ontslagen.

Panda verkoopt minder software door de slechte staat van de Spaanse economie en doordat consumenten vaker kiezen voor gratis antivirussoftware, zoals van AVG. Het bedrijf probeert nu beveiligingssoftware vanuit de cloud aan te bieden. Panda-ceo Juan Santana is vervangen door José Sancho. Hij zal zich met Panda meer focussen op cloudoplossingen, diensten, nieuwe producten en nieuwe markten.

Geen beursgang

Sinds Panda in 2007 in handen is gekomen van een aantal Amerikaanse investeringsmaatschappijen heeft het bedijf zijn omzet met 35 procent zien kelderen. Daarnaast heeft het bedrijf een beursgang moeten uitstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-04T09:10:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.