McAfee koopt beheerspecialist NitroSecurity

Dit artikel delen:

McAfee is van plan voor een onbekend bedrag het Amerikaanse NitroSecurity over te nemen, leverancier van security information en event management (siem). De technologie van NitroSecurity wordt onderdeel van het onderdeel McAfee Risk and Compliance.

Security information en event management (siem) richt zich op het geautomatiseerd monitoren en controleren van het beveiligingsbeleid van een organisatie. Met siem kan een bedrijf voldoen aan wetgeving en compliancy-regelgeving, waaronder Sarbanes Oxley, HIPAA, Basel II, de code-Tabaksblat of ISO 177799.

ePolicy Orchestrator (ePO)

Met behulp van gespecialiseerde apparatuur worden alle activiteiten op een bedrijfsnetwerk gemonitord en geanalyseerd op basis van vooraf opgestelde beveiligingsregels. Op deze wijze kan een organisatie eventuele inbreuken op de beveiliging snel opsporen en herleiden tot de bron.

De security information en event management technologie van NitroSecurity wordt onder andere gecombineerd met de McAfee ePolicy Orchestrator (ePO), een security management-oplossing. McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) is een onderdeel van het McAfee Security Management Platform dat het beheer van endpoint-, netwerk- en gegevensbeveiliging combineert in een managementoplossing.

Naast NitroSecurity biedt onder andere RSA een siem-oplossing met zijn enVision-appliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-07T15:01:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.