IBM koopt beveiligingspecialist Q1 Labs

Dit artikel delen:
IBM

IBM wil voor een onbekend bedrag Q1 Labs overnemen, een leverancier van security intelligence software. IBM zegt met de deze technogie te willen profiteren in de groeimarkt van beveiligingssoftware en -diensten.Q1 Labs wordt een onderdeel van IBM's Security Systems-divisie. Dit onderdeel wordt geleid door Q1 Labs-ceo Brendan Hannigan.

Q1 Labs is volgens de Nederlandse it-dienstverlener SecureLink een next generation siem-oplossing die de it-manager in staat stelt proactief om te gaan met gevaren door het verzamelen van informatie vanuit risk, compliancy, vulnarability en configuration management. Door het combineren van en intelligent omgaan met deze informatie is een it-adeling in staat proactief op kwetsbaarheden te werken.

Siem-oplossingen

De eerste generatie siem-oplossingen monitoren de traditionele securitysystemen en reduceren de totale hoeveelheid data tot mogelijke beveiligingsincidenten door de toepassing van regels en datacorrelatie. De volgende generatie siem-oplossingen collecteren data van alle mogelijke bronnen en maken op een efficiënte manier het verschil tussen echte bedreigingen en valse alarmen.

De oplossing van Q1 Labs staat door analisten goed aangeschreven en levert een totale zichtbaarheid over de netwerkactiviteit en applicatie- en gebruikersactiviteit. Hiermee wordt de context van een event en een systeem gewogen om beter incidenten te kunnen ontdekken, aldus SecureLink. Deze intelligentie biedt de mogelijkheid een volledige impactanalyse uit te voeren, voorafgaand, tijdens en na een aanval.

Q1 Labs wordt in Nederland onder andere verkocht door distributeur Terach en dienstverlener SecureLink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-07T10:14:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.