Microsoft koopt leverancier antispyware

Dit artikel delen:

Microsoft neemt Giant Company Software over, leverancier van antispywaresoftware. De Windows-leverancier komt binnen een maand met een bétaversie.

Die software detecteert en verwijdert spyware en komt uit voor Windows 2000 en de recentere versies XP en Server 2003. Het pakket kan ook ingesteld worden om installatie van ongewenste software, naast spyware, te blokkeren.
 
Microsoft meldt dat het de nu aangekochte antispyware-software inzet om de bescherming van Service Pack 2 voor Windows XP te complementeren. Dat tweede pakket bevat naast lapmiddelen ook een reeks verbeteringen op het gebied van beveiliging, waaronder de standaard geactiveerde firewall en een reeks opnieuw gecompileerde Windows-componenten. Laatstgenoemde moet buffer-overflows in die componenten voorkomen.
 
De functionaliteit van SP2 voor XP komt naar Windows Server 2003 middels het eerste Service Pack voor dat besturingssysteem. Dat SP1 komt begin 2005 uit. Microsoft heeft echter laten weten de nieuwe functionaliteit niet over te zetten naar het oudere Windows 2000. Dat gebeurt dus wel met de aangekochte antispyware.
 
Het is nog onbekend hoe en voor welke prijs Microsoft de Giant-software op de markt wil brengen. Het meldt de ondersteuning voor gebruikers van Giants andere producten in ieder geval voort te zetten. Dit betreft Spam Inspector, Popup Inspector en de antispyware-software waar de overname voor is gepleegd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerst creeerd Microsoft de deurtjes voor het installeren van spyware en vervolgens verkoopt het de sloten om de deurtjes te sluiten. Commercieel een TOP zet, alleen niet echt gezond voor een vertrouwens relatie met Microsoft. Wat mij betreft mag er een sterke concurend naast Linux op de markt komen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T15:11:00.000Z Jasper Bakker