Microsoft dicht in stilte gat in firewall SP2

Dit artikel delen:

In stilte heeft Microsoft deze week een veiligheidslek in de configuratie van de ingebouwde firewall in XP gerepareerd.

De firewall staat automatisch aan wanneer XP Service Pack 2 is geïnstalleerd. Door het lek kunnen bestanden benaderd worden vanuit het internet indien de gebruiker de optie 'bestanden en printers delen' heeft aanstaan. De bedoeling was dat toegang door deze optie beperkt zou blijven tot het locale netwerk maar Microsoft heeft de optie op zo een manier geïmplementeerd dat de computer van een gebruiker met een inbelverbinding kan denken dat een lokaal sub-net hetzelfde is als het hele internet. Microsoft wist al van dit lek in september maar het heeft vijf maanden geduurd voordat het bedrijf met een oplossing kwam.

In de nieuwe configuratie update van Windows deze week wordt het bereik van wat gedefinieerd wordt als een lokaal netwerk beperkt. Microsoft zegt dat de update (klik hier voor meer info) “kritisch” is.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wie zich niet wil laten beïnvloeden door geruchten en door mededelingen van horen zeggen maar zelf wil beoordelen wat voor een soort onderneming Microsoft is en hoe het staat met de geloofwaardigheid en respectabiliteit van die onderneming, heeft aan dit sobere bericht eigenlijk genoeg!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-20T10:04:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.