RTV Noord kampt met 'Trojaans paard'

Dit artikel delen:

De website van de Groningse omroep RTV Noord heeft last van malware. Het virus dat begin oktober 2011ervoor zorgde dat verschillende krantenwebsites van Wegener offline werden gehaald, lijkt weer te hebben toegeslagen. RTV Noord geeft aan dat het verloop van het virus hetzelfde is als dat bij Wegener eerder deze maand. Er komt bij sommige surfers op www.rtvnoord.nl een melding in beeld dat de computer besmet zou zijn met een virus, en dat er een softwareprogramma aangeschaft kan worden om dit te verhelpen. Deze melding is vals.

Besmetting kan volgens het televisie- en radiostation geen kwaad. Dat is voor RTV Noord de reden om de site gewoon online te laten staan, terwijl de afdeling ict het virus van de servers af probeert te krijgen. In tegenstelling tot Wegener heeft RTV Noord niet expliciet gezegd dat mensen hun virusscanner moeten updaten om verdere besmetting te stoppen. De website Security meldt dat er volgens Google Safe Browsing op de website vijf exploits en zes Trojaanse paarden zijn aangetroffen, die elf nieuwe processen op de aangevallen computer startten.

Trojaans paard

De websites van de kranten van uitgeverij Wegener hadden op zondag 2 oktober 2011 problemen, nadat er een virus was gedetecteerd op externe advertentieservers. Ict-internetsite Tweakers meldde vrij snel daarna dat ook andere websites gebruik maken van het advertentienetwerk en dat het Trojaanse paard miljoenen internetgebruikers zou kunnen treffen. Het lijkt erop dat de bezoekers van de site van RTV Noord hier nu slachtoffer van zijn geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-21T14:37:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.