IBM combineert analytics en security

Dit artikel delen:

IBM heeft een nieuwe securitydivisie opgericht die analysetechnologie gebruikt om cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken tegen te houden. IBM zegt met deze divisie te willen profiteren van de groeiende vraag naar beveiligingssoftware en -diensten.

De IBM Security Systems Division gebruikt technologie van Tivoli, Rational , Information Management en het overgenomen Q1 Labs. IBM kocht Q1 begin oktober 2011. Q1's softwareoplossing QRadar analyseert real-time de beveiliging van routers, switches, applicaties, databases, vpn's, firewalls en appliances. Verder verzamelt het informatie vanuit risk, compliancy, vulnarability en configuration management. Door het combineren van en intelligent omgaan met deze informatie is een it-adeling in staat proactief op kwetsbaarheden te anticiperen. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers sneller worden opgemerkt, aldus IBM.

Volgens IBM beschermt de Security Systems Division hybride cloudomgevingen. IBM zegt dat de oplossingen van IBM''s Security Systems Division geschikt zijn om met beveiligingsoplossingen van andere merken te integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-02T09:28:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.