Wereld geeft 25,7 miljard euro uit aan security

Dit artikel delen:

Er wordt in 2011 in totaal 35,1 miljard dollar (25,7 miljard euro) uitgegeven aan security. Dat verwacht onderzoeksbureau Gartner. In 2010 werd er wereldwijd nog 31,1 miljard dollar (22,8 miljard euro) gespendeerd aan ict-beveiliging. In 2015 verwacht Gartner dat het bedrag flink oploopt naar 49,1 miljard dollar (36 miljard euro). Dat komt doordat de beveiligingsmarkt grote veranderingen doormaakt.

Onderzoeker Lawrence Pingree van Gartner zegt dat er de laatste jaren steeds meer beveiligingsleveranciers zijn opgestaan die hun technologie als een dienst aanbieden. Daarnaast hebben klanten graag dat de security-service probeert te besparen op operationele kosten, zodat er tijd over is om zich te richten op het zoeken naar strategische security-alternatieven.

Ict-management

Het ict-managementsegment binnen securitydiensten, waarin het beheer van de security geheel wordt uitbesteed, zal van acht miljard dollar (5,8 miljard euro) groeien naar 14,9 miljard dollar (10,9 miljard euro) in 2015. Bedrijven zijn op zoek naar beheerde securitydiensten, omdat het scheelt in de operationele lasten en tegelijkertijd maximaal gebruik te maken van de expertise van het securitybedrijf.

Noord-Amerika geeft met 14,6 miljard dollar (10,7 miljoen euro) in 2012 het meest uit aan security. In West-Europa is dat 11,9 miljard dollar (8,7 miljard euro) in dat jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-11T13:10:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.