Chinezen continueren ontwikkeling appliances

Symantec stapt uit joint venture met Huawei

Dit artikel delen:
Huawei

De Chinese netwerkleverancier Huawei Technologies en de Amerikaanse security- en storageleverancier Symantec zijn overeengekomen de joint venture Huawei Symantec geheel in handen komt van Huawei. De Chinezen kopen voor 530 miljoen dollar de resterende aandelen van Symantec.

Beide partijen vinden dat de toekomst van de joint venture het best kan worden voortgezet door Huawei, zo melden de twee it-bedrijven in een verklaring. Symantec nam in 2008 voor 150 miljoen dollar een belang Huawei Symantec waar het 49 procent van de aandelen bezat. Nu worden deze aandelen voor 530 miljoen dollar overgedragen aan Huawei. De overeenkomst moet begin 2012 worden afgerond.

De Huawei Symantec-joint venture verkoopt wereldwijd ip-netwerken, security en storage appliances. De vraag naar deze appliances stijgt. Dat komt doordat it-afdelingen hun beheer met appliances willen vereenvoudigen met één bundel van hardware, software en supportdiensten. De joint venture levert onder andere de Symantec FileStore N8300-appliance. Dit is een schaalbare nas-appliance die geïntegreerd is met Symantecs NetBackup back-upsoftware,  Enterprise Vault-archiveringapplicatie, Storage Foundation dynamische tiering software en EndPoint Protection-securitysoftware. De FileStore N8300 kan worden ingezet voor het beheer, opslag en archivering van ongestructureerde data in datacenters of in de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-15T19:13:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.