eBay laat Microsofts Passport vallen

Dit artikel delen:

Online-veilingsite eBay stopt met het Passport-authenticatiesysteem van Microsoft. Passport, gelieerd aan online-strategie .Net, was oorspronkelijk bedoeld als universeel aanmeldsysteem voor websites.

Microsoft zou in de oorspronkelijke opzet de aanmeldsoftware draaien en de gebruikersgegevens beheren. Bedrijven zouden dan een vergoeding betalen voor gebruik van Passport op hun sites. Toegang tot gegevens van websurfers die niet zijn aangedragen door het bedrijf zelf, zou dan een verdere vergoeding vereisen.
Ondernemingen zagen deze opzet niet bepaald zitten, met name vanwege het feit dat zij hun klanten- of gebruikersgegevens aan Microsoft zouden ’overleveren’. De Windows-producent heeft deze opzet later wel aangepast, maar dat mocht niet baten.
eBay is nu de nieuwste Passport-gebruiker die toch maar afziet van het systeem. Woordvoerders van het bedrijf verklaren dat dit is gebeurd in reactie op een wijziging die Microsoft heeft aangebracht in de architectuur van Passport. Microsoft-woordvoerders verklaren dat dit een geplande wijziging betreft en dat het bedrijf niet is verrast door de beslissing van eBay.
Eind oktober dit jaar stapte vacaturesite Monster.com al af van Passport. De afbouw van dat systeem wordt ook duidelijk uit het feit dat Microsofts lijst met Passport-gebruikende sites is verwijderd van zijn website. Daarnaast zijn de voormalige Passport-aanmeld- en uitlegpagina’s verdwenen en springen de links daarheen direct door naar pagina’s met uitleg over Microsofts .Net-technologie, ooit hecht verbonden aan Passport.
Microsoft zelf gebruikt zijn authenticatiesysteem nog wel; e-maildienst Hotmail en consumentenportal MSN, alsook de daaraan gekoppelde MSN Messenger, leunen nog op Passport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-31T13:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.