Malware-aanvallen zijn vooral op Android gericht

Dit artikel delen:

De meeste nieuwe malware-aanvallen op telefoons zijn gericht op Android-toestellen. Dat zegt securityleverancier McAfee tijdens de bekendmaking van zijn derde kwartaalrapport van 2011. Exacte cijfers heeft McAfee niet bekend gemaakt, maar wel zegt het bedrijf dat er een stijging van malware-aanvallen op Android-telefoons is waargenomen van 37 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

In het tweede kwartaal lag het aantal malware-aanvallen op Android-toestellen 76 procent hoger dan in het eerste kwartaal. Volgens nieuwswebsite Techcrunch is dit het drukste jaar in mobiele malware ooit gemeten. McAfee verwacht dat het totaal aantal unieke malware-software eind 2011 uitkomt op 75 miljoen.

Android is zo populair onder hackers omdat het ook populair is onder gebruikers, zegt McAfee. Ruim 52 procent van de mobiele toestellen draait op Android en hackers vallen meestal websites en besturingssystemen aan die veel gebruikt worden, omdat daar veel te halen is.

Trojaans paard

Een van de meest voorkomende malware-aanvallen is een Trojaans paard dat sms'jes vanaf de telefoon verstuurt en persoonlijke informatie verzamelt. Een nieuwe manier om gebruikersinformatie te stelen is via malware die telefoongesprekken opneemt en naar de aanvaller doorstuurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor tips ter voorkoming van ellende, even lezen op:

http://www.compute-ability.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=20&cntnt01origid=73&cntnt01detailtemplate=metkomm&cntnt01lang=nl_NL&cntnt01returnid=70

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-21T13:01:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.