In 2005 meer spam, phishing en exploits

Dit artikel delen:

Dit jaar wordt de internetellende nog erger dan in 2004: meer spam, phishing aanvallen en venijnige exploits, zo voorspelt McAfee.

De programma's die de ellende brengen worden alsmaar complexer en McAfee voorziet dat verschillende bedreigingen worden gecombineerd zoals phishing en spam. Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar 380 vormen van exploits gevonden en dat is 50 procent meer dan in 2003. Grootste oorzaak is volgens McAfee laksheid bij de eindgebruiker: deze installeert geen patches en blijft dus kwetsbaar.


Een ordinaire strijd tussen de virusschrijvers van Bagle en Netsky veroorzaakte in 2004 voor het eerst sinds jaren weer een stijging van het aantal virussen.

Zakelijke netwerken hadden in 2004 vooral last van Bots (op afstand bestuurbare programma's) en mass mailers (wormen en virussen die zich massaal via e-mail verspreiden), terwijl adware en exploits voornamelijk de thuisgebruiker belaagden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De bedoelde kreet is op zich wel goed, maar hoe wordt de gewone niet technische gebruiker gewaarschuwd en hoe moet deze zich beveiligen???
Ik heb antivirusbrief en ZDnet, maar HOE je jezelf kunt laat staan moet beveiligen is effectief nergens te vinden!!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T11:04:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.