Microsoft biedt gratis antivirus en antispyware

Dit artikel delen:

Microsoft komt met gratis uitvoeringen van de aangekochte antivirus- en antispyware-programma's (respectievelijk van Gecad en Giant). De nieuwe software verwijdert alleen plagen.

De twee programma's voorkomen dus geen besmettingen door virussen of spyware. De Windows-leverancier benadrukt dat het hiermee niet de concurrentie aangaat met antivirusleveranciers als Symantec en McAfee. Die softwarebedrijven bieden ook gratis hulpmiddelen om virussen te verwijderen. Microsoft komt later dit jaar wel met een nieuw op zichzelf staand antivirusprogramma waar gebruikers voor moeten betalen.

Het biedt nu eerst echter beveiligingssoftware die gratis is én maandelijks opwaarderingen krijgt. Ondertussen heeft Microsoft alvast een bèta-versie van zijn aanstaande antispyware-programma uitgebracht. Die herkent software die privé-gegevens oogst of misbruik maakt van systeembronnen. Hierbij heeft Microsoft een meldingssysteem ingebouwd dat vergelijkbaar is met de Windows XP-rapportage die fouten anoniem meldt aan Microsoft, zodat die de oorzaak of oorzaken kan opsporen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

waar kan men die dan gratis downlauden

dank u

Dat is heel prettig om te lezen en ik wil het gelijk wel downloaden. Als al die troep maar van mijn pc wordt gehaald.

Dat is heel mooi van MS, maar waarom krijg ik sinds dat ik Firefox gebruik vrijwel geen spyware meer binnen? De enige keren dat ik IE gebruik levert altijd weer een vangst op van spyware. Als het beter voldoet dan AVG zal ik het zeker gebruken. Afwachten dus hoe effectief het is maar misschien is de maker van gatenkaas goed in het dichten van de gaten. Eerst testen dan beoordelen...

Die krijgt U vanzelf als U Uw pc goed onderhoud, ik heb het al een half jjaar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T15:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.