Thoma Bravo koopt zich in voor 1,3 miljard dollar

Blue Coat komt in handen van investeerder

Dit artikel delen:

Leverancier van internetbeveiliging en wan-optimalisatie Blue Coat komt zeer waarschijnlijk voor bijna 1 miljard euro (1,3 miljard dollar) in handen van investeringsmaatschappij Thoma Bravo. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur en het is nu aan de aandeelhouders of de overname definitief doorgaat. De overname zou in het eerste kwartaal van 2012 afgerond moeten worden. Mocht de deal doorgaan, dan verdwijnt Blue Coat van de beurs.

De aandeelhouders van Blue Coat strijken een bonus van 48 procent op als er wordt gekeken naar de waarde van het aandeel op 8 december 2011. Vergeleken met de gemiddelde beurskoers van het aandeel in de afgelopen zestig dagen, bevat het overnamebedrag een bonus van 62 procent. Mochten de aandeelhouders akkoord gaan met de overname, dan moeten de Amerikaanse mededingingsautoriteiten zich ook nog over de overname buigen.

Roerige periode

Voor Thoma Bravo is dit de vijfde investering in een bedrijf in de sector voor beveiligingstechnologie. In juni 2010 kocht de investeringsmaatschappij zich onder andere in SonicWall in. Blue Coat benadrukt dat het bedrijf zich blijft richten op internetbeveiliging en wan-optimalisatie. Met de investeerder denkt het bedrijf sneller te kunnen innoveren en groeien.

Voor Blue Coat volgt de overname op een roerige periode. Het bedrijf presteert slecht dit jaar en dit kostte ceo Michael Borman al de kop. Het eerste kwartaal kelderden de omzet en winst en voor het tweede kwartaal werden de verwachtingen naar beneden bijgesteld.

Syrië

Naast de slechte financiële resultaten kwam Blue Coat begin november 2011 ook negatief in het nieuws. Zo wist het regime in Syrië via Irak Blue Coat-apparatuur te bemachtigen waarmee het internetsites kan blokkeren en social media-sites kan volgen. Het gaat om vijftien Blue Coat Systems ProxySG 9000 security appliances. Deze werden in 2010 van Rotterdam naar Dubai vervoerd. De appliances zijn kennelijk doorverkocht aan het regime in Syrië, dat officieel de appliances niet mag kopen vanwege een embargo dat de Amerikaanse regering heeft opgelegd aan Amerikaanse bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-12T10:33:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.