Microsoft antivirus-tool is in aantocht

Dit artikel delen:

Volgens CNN komt Microsoft, dat vorige week de bèta van een anti-spyware-programma lanceerde, deze week met een tool om virussen te bestrijden.

Het gratis programma, dat vooral bedoeld is om de meest gevaarlijke virussen te verwijderen, is vanaf morgen te downloaden vanaf de site van de softwareontwikkelaar en zal maandelijks geupdate worden. Microsoft zegt wel dat deze tool niet bedoeld is als vervanging van de anti-virussoftware van bijvoorbeeld McAfee of Symantec.  

It-experts zien de tool van Microsoft als een belangrijke stap in de richting van een compleet anti-viruspakket, dat het bedrijf uit Redmond naar verluid eind dit jaar wil gaan aanbieden. Tekenen die daarop wijzen zijn bijvoorbeeld de aankoop van het Roemeense antivirus-bedrijf GeCAD Software Srl., dat in 2003 door Microsoft werd ingelijfd.

Het al genoemde anti-spyware-programma is op dit moment overigens nog gratis, maar vanaf 1 augustus gaat Microsoft er geld voor vragen. Hoeveel, dát is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu word het dus zekers overstappen op Linux,AntiSpyware laat trackingcookies staan en wat nu? de oudste virii bekend op de pc???

** Nu word het dus zekers overstappen op Linux,AntiSpyware laat trackingcookies staan en wat nu? de oudste virii bekend op de pc??? **
En dan wordt de helft van mijn hardware niet meer ondersteunt.
Voor ons gevoel is Microsoft goed bezig. Ondanks dat het wel wat laat is kijken wij uit naar de nieuwe beveiligingen van Microsoft.

Heb de betaversie van Microsoft antispyware geinstalleerd, en ben verbaasd! Deze Spyware killer blijkt meer te vinden dan de bekende Spyware detectors tot nu toe op mijn PC vonden. Zelfs entries van spyware waarvan ik dacht dat ze met Adaware, SPybot etc. waren verwijderd, bleken toch nog in mijn PC op verschillende plaatsen aanwezig. Blijkbaar kan deze toepassing dieper zoeken.
Als de antivirus toepassing ook zo goed zijn werk doet, dwingt Microsoft toch wat meer respect af. Werd wel tijd ook, want hun besturingssoftware veroorzaakte natuurlijk ook al de nodige ellende op dit gebied. Derhalve is het ook meer dan terrecht dat deze toepassingen gratis worden aangeboden. Moet nog wel zien of dat ook het geval zal zijn met de antivirus software die eraan komt.

L.S

hier bij sluit ik bij de anderen aan mijn complimenten aan microsoft van alles geprobeert met antispyware maar nu eidelijk een goede te pakken hij verwijders alle diep verborgen spyware niets is veilg ik zal deze heugelijke nieuws aan al mevrieden door sluisen met vrien delijke groet De HR.R.Bekker

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-10T15:04:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.