Microsoft levert gratis ontwormingssoftware

Dit artikel delen:

Microsoft biedt sinds gisteren een nieuw hulpmiddel, onder meer direct via de Windows Update-website. Het is een programma dat enkele bekende wormen opspoort en verwijdert.

Het nieuwe hulpmiddel, de Malicious Software Removal Tool, kan onder meer de bekende plagen Blaster, Sasser en Mydoom aanpakken. De tool, tevens los te downloaden, draait op Windows XP, 2000 en Server 2003. De twee laatstgenoemde Windows-versies moeten de software nog los downloaden; aanbieding via Windows Update gebeurt pas in een toekomstige versie van het hulpmiddel.

Microsoft zegt toe elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe, uitgebreide versie uit te brengen. Die zullen dan ook nieuwe wormen opruimen, naast de andere die reeds zijn opgenomen in de herkenningslijst. Microsoft kwam eerder al met verwijderingssoftware voor de bekende Blaster-worm.

De nieuwe software komt voort uit het Roemeense antivirusbedrijf GeCAD Software, in juni 2003 overgenomen door Microsoft. Het opruimingsmiddel voorkomt echter niet infecties door wormen, virussen of Trojaanse paarden. Dat laat de Windows-producent vooralsnog over aan antivirusleveranciers, hoewel het zelf wel met een los, betaald antivirusproduct gaat komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-12T14:42:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.