Antispyware Microsoft nog niet voor bedrijfsgebruik

Dit artikel delen:

Microsofts antispywareprogramma, waarvan vorige week een bèta-uitvoering verscheen, lijkt vooralsnog niet geschikt voor bedrijfsgebruik. De software kan namelijk beheerprogrammatuur zien als spyware en dus blokkeren.

Dit meldt de leverancier zelf in de ’release notes’ van de vrijgegeven bèta. Het is bekend dat de software incompatibel is met computers die beheerd worden in een bedrijfsomgeving, verklaart Microsoft. "Windows Antispyware (bèta) kan de eindgebruiker laten beslissen om beheerdersingrijpen toe te staan of te blokkeren", aldus de melding.

Zo kunnen gebruikers de vraag krijgen voorgeschoteld of ze de uitvoering van een Systems Management Server-script (SMS) willen toestaan of tegenhouden. Beheerders kunnen dit probleem omzeilen door de actieve bescherming van de antispyware uit te schakelen, meldt Microsoft.

Meer over Microsofts antispyware in de Computable van 14 januari 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog meer beheerstools die dit programma mist zoals "hidden" starten, starten na een bepaalde tijd en alleen scannen wanneer de processortijd minimaal is, combinatie met MS-SUS-server, op systeemniveau in- uitschakelen van opities.Een duidelijk ïni-bestand met veel opities Er is nog veel te doen wil het voor microsoft-team.
De werking is overigens wel prima van het programma voor inderdaad prive gebruik

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-13T11:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.