T-Mobile geeft toe 'gehackt' te zijn

Dit artikel delen:

T-Mobile heeft officieel toegegeven dat een online hacker toegang heeft weten te krijgen tot hun netwerk.

Het bedrijf ontkende dat de crimineel een lange tijd vrijelijk zijn gang heeft kunnen gaan en daarbij een grote hoeveelheid persoonlijke informatie van gebruikers kon achterhalen.

Het bedrijf ontdekte de aanval in 2003 en nam onmiddellijk stappen om de indringer te vinden en naar buiten te gooien. Een vervolgonderzoek ontdekte dat de onbekende indringer toegang had tot de namen en sofi-nummers van ongeveer 400 T-Mobile klanten. De klanten werden hiervan op de hoogte gesteld.

Tevens nam T-Mobile contact op met de Amerikaanse Secret Service en vroegen de geheime dienst om het incident te onderzoeken en de hacker te vinden.

De virtuele inbraak kwam aan het licht toen de 21-jarige Nicolas Jacobsen werd aangeklaagd voor de misdaad. Hoewel de man is aangeklaagd voor computerfraude werd er in het proces-verbaal geen naam van het slachtoffer genoemd.

Wat vreemd is aan het verhaal is dat T-Mobile claimt dat ze de inbreker eind 2003 uit hun netwerk hebben gegooid maar dat in het proces-verbaal staat vermeld dat de computerinbraak door Jacobsen gebeurde in de periode tussen 15 maart 2004 en 26 oktober 2004.

T-Mobile heeft nog geen reactie gegeven op de discrepanties, maar suggereerde in een verklaring dat hun netwerk twee keer is aangevallen door dezelfde hacker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-13T12:24:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.