Hackers stelen broncode Symantec Norton AV

Dit artikel delen:
Hacker

Symantec meldt dat hackers een lek hebben gevonden in de broncode voor twee zakelijke producten van het bedrijf: Endpoint Protection 11.0 en Antivirus (AV)10.2. Dat komt doordat hackers de hand wisten te leggen op de broncode voor Norton Anti-Virus versie 6. Volgens Symantec is er geen reden tot grote zorgen.

Het lek is ontdekt door de de Lords of Dharmaraja, een groep hackers uit India. Ze vonden een lek in de broncode van Symantec's Norton AV 6 en bijbehorende api's (application programming interface). Technische details van het lek werden onder andere geplaatst op de sociale mediasite Google+ (mirror). De hackers konden over de broncode beschikken omdat Symantec deze verplicht aan overheidsinstellingen in India moet geven, zoals militaire inlichtingendiensten. De servers van Symantec zijn dus niet gehackt.

De twee security-producten van Symantec bestaan al een paar jaar. Volgens de ontwikkelaar zijn de codes die gebruikt worden in de Symantec Endpoint Protection 11.0 en Symantec Antivirus 10.2. aangepast en vernieuwd. Klanten die deze software gebruiken krijgen van Symantec begeleiding bij het overstappen naar nieuwe versies die geheel beveiligd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-06T17:08:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.