AVG en Infoblox willen naar de beurs

Dit artikel delen:

IT-beveiligingsleveranciers AVG technologies en Infoblox willen naar de beurs. Beide bedrijven willen met de beursgang ieder 125 miljoen dollar ophalen. Dit blijkt uit recente documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC gedeponeerd zijn.

AVG Technologies is leverancier van antivirussoftware voor consumenten, kleinzakelijke gebruikers en het mkb. Volgens de leverancier zijn er wereldwijd ongeveer 106 miljoen mensen die de software van AVG gebruiken. Naast het beveiligen van pc's levert AVG software voor het optimaliseren van pc's, back-up en online identiteitsbescherming.

Volgens een document dat gedeponeerd is bij de Securities and Exchange Commission (SEC), haalde de security-leverancier in 2010 een omzet van 217 miljoen dollar en een winst van 67 miljoen dollar. De eerste negen maanden van 2011 werd er een omzet geboekt van 198 miljoen dollar. De beursgang van AVG wordt gesteund door de Amerikaanse banken Morgan Stanley & Co., J.P. Morgan Securities en Goldman Sachs & Co.

IPV6

De Amerikaanse netwerkbeveiligingspecialist Infoblox, dat onder andere oplossingen levert voor ip address management (ipam) en migraties naar IPv6, wil met een beursgang 125 miljoen dollar ophalen, zo blijkt uit een SEC-document. Infloblox krijgt dat een beursnotering op de New York Stock Exchange onder de naam BLOX.

De beursgang wordt ondersteunt door Morgan Stanley en de Goldman Sachs Group. Met de opbrengst uit de beursgang wil Infoblox meer mensen aannemen en overnames doen. In 2010 nam Infoblox al Netcordia over, leverancier van ‘network change en configuration management'.

Infoblox zat zijn omzet de laatste jaren flink groeien. In 2009 werd een omzet geboekt van 61,7 miljoen dollar en winst van 7 miljoen dollar. In 2011 is er een omzet geboekt van 132,8 miljoen dollar en een verlies van 5,3 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-17T08:35:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.