Nederland en VS teken cybercrime-verdrag

Dit artikel delen:

Om belangrijke onderdelen van de infrastructuur te beschermen gaan Nederland en de Verenigde Staten samen cybercrime aanpakken. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten heeft hiervoor een verdrag getekend. In het verdrag zijn geen regels met betrekking tot privacy opgenomen.

De gezamenlijke aanpak van cybercrime is er vooral op gericht om kritieke onderdelen in de infrastructuur te beschermen. Te denken valt dan aan waterzuiveringsinstallaties, het energienet, kerncentrales, banken of vliegvelden. De samenwerking is vooral bedoeld om te voorkomen dat hackers een aanval kunnen uitvoeren.

Nederland en de Verenigde Staten gaan de samenwerking aan omdat hacks vaak landsgrenzen overschrijden. In het verdrag kunnen cybercriminelen internationaal worden aangepakt. Hoe de rolverdeling tussen beide landen precies is verdeeld en wat wel en niet geoorloofd is in de opsporingswijzen, is vooralsnog onbekend.

Nationale Cyber Security Strategie

Op nationaal niveau kondigde Nederland een jaar geleden ook al de ‘Nationale Cyber Security Strategie' aan. Met deze strategie zet het kabinet de komende jaren in ‘op een integrale aanpak voor de veiligheid van een open en vrije digitale samenleving'. De aanpak moet van Nederland een topland maken op het gebied van cybersecurity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is oppassen met Ivo Opstelten mensen. Deze man is veel gevaarlijker dan menigeen denkt. Wetenschappelijk onderzoek naar "overheidscriminaliteit" toont aan dat tegenwoordig meer dan de helft van alle misdaad in ons land uit deze door Ivo Opstelten zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm bestaat. Daarmee is de Nederlandse overheid een grotere bedreiging voor de Nederlandse samenleving geworden dan alle overige misdaad in ons land BIJ ELKAAR!
De deelnemers aan overheidscriminaliteit zijn de gevangenen van hun inkomen. Overheidscriminaliteit is een door justitie ontwikkelde en breed en diep op onze samenleving toegepaste vorm van organisatiecriminaliteit. Niet alleen gaat het gemeenschapsgeld hierbij met bakken ongecontroleerd de lucht in maar vallen jaarlijks ook een onbekend aantal doden. Minister Opstelten veinst openlijk het beste met de Nederlandse samenleving voor te hebben maar staat heimelijk aan het hoofd van een juridisch onaantastbare (Pikmeerarrest!) gemeenschapsgeld verduisterende criminele organisatie. Heeft iemand Ivo Opstelten dààr wel eens over horen spreken op het 8-uur journaal?

Bron: "overheidscriminaliteit als specimen van organisatiecriminaliteit" van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht.

State corporate crime bestaat is Nederland. De enkele klokkenluider die daar over gaat schrijven wordt gebannen,en 80% van de samenleving leest liever bedrog in de media. Mensen stoppen liever de werkelijkheid weg omdat die meestal hard en zuur is. Men heeft liever zoet, en dat zijn in mooie woorden verpakte leugens.Het is niets anders dan de waarheid verdraaien en in een valse context te brengen.

http://news-ifudofhumanrights.webs.com/press.htm

Hoezo verdragen sluiten met de VS? De Verenigde Staten doen toch waar ze zelf zin in hebben. Criminelen uit de VS uitleveren aan een ander land waar ze een misdaad gepleegd hebben, forget it ! Het Internationaal gerechtshof is leuk voor de rest van de wereld, maar de VS heeft er maling aan. Geheime militaire en undercover operaties op het grondgebied van andere landen zonder enige vorm van toestemming of overleg met betreffende landen zijn voor de Amerikanen eerder regel dan uitzondering. Zijn de VS niet het enige land dat ooit kernwapens tegen een ander volk heeft gebruikt ? Waren zij het niet die een term als 'collateral damage' bedacht hebben tijdens de Vietnam-oorlog ? Zijn het niet vooral Amerikaanse multinationals als bijv. Monsanto die met steun van hun overheid op grote schaal enorme ecologische schade veroorzaken? Of Opstelten is in en in slecht, of een goedgelovige dombo, maar hoe dan ook blijkt dat hij wederom de verkeerde keuze maakt. Trouwens volgens mij hadden Napoleon, Stalin en Hitler ook het beste met de samenleving voor. Het enige probleem was dat zij, en zij alleen, bepaalden wat het beste voor het volk was. Dat daarbij slachtoffers vielen was onvermijdelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-23T09:04:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.