Microsoft-medewerker bekent diefstal van software

Dit artikel delen:

Finn Contini bekende gisteren schuld aan het stelen van zeven miljoen dollar aan software via Microsoft's interne bestelprogramma. Dit meldt The Register.

Tussen april 2001 en november 2002 verdiende Contini en twee handlangers meer dan twee miljoen dollar door het verkopen van ongeveer 2800 stuks gestolen software. De waarde van de software wordt geschat op zeven miljoen dollar en bestond onder andere uit SQL Server 2000 pakketten met een verkoopprijs van 15.000 dollar. De softwaredieven kochten de software via Microsofts interne bestelprogramma en verkochten deze weer aan softwaredistributeurs in Oregon en Virginia.

De drie dieven riskeren een gevangenisstraf van maximaal tien jaar en een boete van 250.000 dollar voor het witwassen van geld, en maximaal vijf jaar gevangenisstraf voor fraude en samenzwering.

Dit is niet de eerste keer dat Microsofts interne bestelprogramma misbruikt werd. De softwareproducent heeft speciaal mensen in dienst genomen om de zwakheden in het bestelsysteem te onderzoeken om toekomstige fraude te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T11:25:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.