Gemalto sluit 2011 af met groei omzet en winst

Dit artikel delen:

Gemalto, leverancier van smartcards en authenticatietechnologie, zag zijn omzet in 2011 met 8 procent stijgen tot 2,015 miljard euro. In 2010 lag de omzet nog op 1,906 miljard euro. De nettowinst bedroeg 228 miljoen euro (2010: 216 miljoen euro). Gemalto is van Franse origine maar staat aan de Amsterdamse Euronext genoteerd en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

Gemalto (ongeveer tienduizend medewerkers) is met vier divisies actief op de markt: mobiele communicatie, machine-to-machine (m2m), transactiebeveiliging en beveiliging. De groei van het bedrijf zat met name in de laatste twee divisies. De eerste twee communicatiedivisies zagen hun opbrengsten teruglopen, al herstelde de omzet zich in de tweede helft van 2011.

Verdeeld naar regio's haalt Gemalto ongeveer de helft van de omzet in Europa, bijna zeshonderd miljoen euro in Noord- en Zuid-Amerika en ruim 370 miljoen euro in Azië. Het ict-beveiligingsbedrijf houdt vast aan de doelstelling om in 2013 een operationele winst van driehonderd miljoen euro te behalen. Die lag in 2011 op 256 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-13T09:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.