Spyware grootste angst voor it-managers en -beheerders

Dit artikel delen:

Tweederde (66 procent) van de it-managers en -beheerders wereldwijd verwacht dat spyware in 2005 een grotere bedreiging gaat vormen voor hun netwerk dan virussen of phishing attacks.Dit blijkt uit onderzoek van WatchGuard Technologies, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen.

Bijna evenveel (65 procent) zegt dat hun netwerk minder goed beschermd is tegen spyware dan tegen virussen en phishing. Toch geeft slechts 38 procent aan dat spyware een securityprioriteit is voor het management. 54 procent zegt dat het management zich vooral blijft richten op virusbedreiging. Bovendien gaf bijna driekwart (73 procent) aan dat meer dan de helft van de gebruikers geen idee heeft wat spyware is.

"Dit onderzoek toont aan hoe bang IT-managers zijn voor spyware, terwijl vele anderen in hun organisatie nog onbekend zijn met de bedreiging", zegt Mark Stevens, chief strategy officer bij WatchGuard. "Om netwerkbescherming te kunnen garanderen is het belangrijk goede voorlichting te geven. Gebruikers moeten volledig op de hoogte zijn van de securityrisico’s en de financiële gevolgen van spyware-aanvallen. Bovendien moeten ze weten hoe ze zichzelf en de rest van het netwerk kunnen beveiligen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-31T15:46:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.