Projectleider National High Tech Crime Center weg

Dit artikel delen:

Amper drie maanden na de oprichting van het National High Tech Crime Center (NHTCC) is mede oprichtster Nienke van den Berg ontslagen.

Volgens NHTCC-woordvoerster Esther Schaddelee is verschil van inzicht over de inrichting van het NHTCC de voornaamste reden om Van den Berg te ontslaan als projectleider, meldt nieuwssite Webwereld.


De forse kritiek die Van den Berg onlangs uitte op de handelswijze van politie en justitie, is volgens Schaddelee geen aanleiding geweest voor de breuk. In een interview zei Van den Berg toen dat politie en justitie te laks hebben opgetreden tegen de vijf tieners die vorig jaar een aantal overheidssites aanvielen waardoor ze dagenlang uit de lucht waren.

Het NHTCC werd in november opgericht als een samenwerkingsverband tussen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken.

Van den Berg wil zelf geen commentaar geven. Ze was één van de medeoprichters van het NHTCC. Daarvoor was ze onder meer general manager van het Govcert, de waarschuwingsdienst voor overheidsinstellingen.

Haar functie wordt voorlopig waargenomen door Pascal Hetzscholdt, beleidsadviseur bij de Dienst Nationale Recherche Informatie van het KLPD.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer,

Hadden ze eindelijk iemand met durf, visie en lef, loopt het toch nog stuk. Geef de moed niet op Nienke, eens zal blijken dat je gelijk had. Succes voor de toekomst en ik weet zeker dat ik je nog ergens ontmoet in de netwerksecuritywereld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-02T11:37:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.