Nederland scoort slecht in online beveiliging

Dit artikel delen:
Hacker

De helft van de Nederlandse tablets is online niet beveiligd. Dat is beduidend meer dan het wereldwijd gemiddelde van 27 procent. Daarnaast is ook het percentage Nederlanders dat niet weet of ze gebruikmaken van beveiligingssoftware beduidend hoger. Dit blijkt uit onderzoek van securityleverancier SpicyLemon onder bijna vijftigduizend mensen uit 49 landen.

Bijna een derde van de Nederlanders heeft geen idee of er op zijn smartphone antivirussoftware is geïnstalleerd (wereld: 16 procent). Ook voor tablets ligt het percentage hoog; bijna 25 procent (wereld: 11 procent). Ruim 9 procent weet niet of de pc beveiligd is (wereld: ruim 3 procent).

Wake up call

Uit het onderzoek blijkt verder dat 4 procent van de respondenten geen antivirus gebruikt op de pc (wereld: 3 procent). Voor netbooks geldt een percentage van 17 procent (wereld: 6 procent), voor tablets dus 50 procent (wereld 27 procent). 47 procent van de respondenten heeft geen beveiligingssoftware geïnstalleerd op zijn smartphone (wereld 36 procent).

SpicyLemon-directeur Nienke Ryan noemt de situatie zorgwekkend. ‘Ik vind het onbegrijpelijk dat zoveel mensen niet weten of ze gebruikmaken van beveiligingsproducten. Dit is een zeer zorgwekkende situatie. In ons land denken we er niet of veel te gemakkelijk over. Deze cijfers zijn een wake up call, want ze maken duidelijk dat we op deze wijze onveiligheid zelf mede in stand houden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tijd voor DYOS, do your own security, ...... Tablet als wifi hub naar de bedrijfsinfrastructuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-06T12:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.