Vasco levert Digipass-beveiliging aan ultrabooks

Dit artikel delen:

De ultrabooks - platte, lichte laptops die draaien op krachtige Intel-processors -worden uitgerust met de Digipass-beveiligingtechnologie van Vasco. Intel en Vasco hebben hiervoor een overeenkomst getekend, waarbij de Digipass-authenticatie wordt geïntegreerd met Intels Identity Protection Technology (IPT). De combinatie moet leiden tot een betere online beveiliging voor gebruikers en biedt Vasco de kans zijn Digipass-product door een bredere doelgroep te laten gebruiken.

Digipass voor Intel IPT kan de computer van de eindgebruiker verbinden met zijn online bankrekening en andere online applicaties. Wanneer een gebruiker inlogt, zal niet enkel zijn eigen identiteit maar ook die van zijn pc gevalideerd worden door middel van dynamische eenmalige wachtwoorden. De ingebouwde beveiliging in een ultrabook zorgt ervoor dat gebruikers extra beveiligd zijn tegen fraude en malware bij online transacties.

Voor Vasco betekent de samenwerking met Intel ook een kans om de Mydigipass.com-gemeenschap te laten groeien. Ultrabook-gebruikers kunnen via de Digipass-technologie lid worden van Mydigipass.com. Dit is een gehost authenticatieplatform waarmee gebruikers op een veilige manier al hun favoriete applicaties kunnen openen door gebruik te maken van een beveiligd platform. Door middel van het geïntegreerde Intel IPT-certificaat kunnen ultrabook-gebruikers inloggen met een dynamisch wachtwoord. Zo krijgen ze met één muisklik toegang tot alle applicaties die beschikbaar zijn op het platform.

Authenticatie

Intel is de naamgever van de ultrabook. Fabrikanten die deze naam willen gebruiken voor hun laptops moeten voldoen aan een minimum aantal voorgeschreven Intel-specificaties.

Vasco is een internationale leverancier van sterke authenticatie- en e-handtekeningoplossingen en diensten. Het softwarebedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van internettoepassingen en -transacties. Van oudsher is het bedrijf gericht op banken en een aantal niches, zoals gaming. Maar sinds kort wil het zijn Digipass-beveiligingsproduct ook breder in de (consumenten)markt zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-16T14:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.