Motiv en mITE starten securitysamenwerking

Dit artikel delen:

Securityspecialist Motiv en enterprise mobility-specialist mITE Systems, beiden uit het Utrechtse IJsselstein, gaan hun producten en kennis combineren. Binnen de samenwerking bieden zij een totaaloplossing voor het veilig en beheerd ondersteunen van enterprise mobility.

Met de komst van bring your own device hebben ict-beheerders te maken met nieuwe uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging. Dit omdat de huidige generatie toestellen mobieler en dus lastiger te beheren zijn. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het noodzakelijk dat mobiele apparaten een veilige verbinding opzetten met de zakelijke data en dat op de juiste manier wordt omgegaan met gevoelige bedrijfsgegevens. Ook het beveiligingsbeleid moet worden aangepast aan de toenemende mobiliteit.

MobileIron

Door de samenwerking brengen Motiv en mITE hun producten en kennis op het gebied van toegangscontrole, mobile device management en mobile device security samen. Hier binnen levert Motiv de toegangscontrole specifiek voor mobiele apparatuur en het draadloze netwerk. Samen met mITE wordt de mobile device management-oplossing MobileIron ingericht waarbij vanuit een centraal managementsysteem alle mobiele apparatuur wordt beheerd en voorzien van het gewenste beleid.

mITE zorgt voor het ontwerpen van de verschillende MobileIron-policy's en het technisch en functioneel implementeren en beheren ervan. Motiv bundelt dit met de eigen beveiligingsoplossingen waardoor er een totaaloplossing ontstaat die antwoord biedt aan de verschillende nieuwe security- en mobiliteitsuitdagingen.

'Tablets en smartphones zijn volwaardige endpoints geworden die toegang hebben tot veel meer zakelijke applicaties dan alleen e-mail en agenda', zegt Murat Yakali, directeur van mITE Systems. 'Security is daardoor het belangrijkste vraagstuk binnen enterprise mobility.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-17T16:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.