AIVD keurt Microsoft Bitlocker goed

Dit artikel delen:

De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft de cryptografische beveiligingsoplossing Bitlocker van softwareleverancier Microsoft goedgekeurd voor gebruik op mobiele apparaten. Hiermee komt de AIVD tegemoet aan de wens van verschillende overheidsorganisaties die vertrouwelijke gegevens willen beveiligen met standaard Windows-technologie.

Voor deze organisaties is BitLocker interessant vanwege de integratie met de bestaande Active Directory-infrastructuur en de beheermogelijkheden via Group Policies. De mogelijkheid om usb-sticks te versleutelen wordt als een extra pluspunt gezien. BitLocker Drive Encryptie is een cryptografische beveiligingsoplossing voor opslagmedia zoals harddisks en usb-sticks. BitLocker is ontworpen om de opgeslagen data veilig te stellen tegen verlies of diefstal door de volledige inhoud van het opslagmedium te versleutelen.

Advanced Encryption Standard (AES)

'BitLocker zorgt ervoor dat alle gegevens die naar een beveiligd opslagmedium worden weggeschreven, inclusief hibernation files en crash dump, versleuteld worden volgens de Advanced Encryption Standard (AES)', zegt Ton van Gessel, chief security advisor bij Microsoft Nederland. 'Hierdoor zijn gegevens veilig voor verlies en diefstal zolang het systeem volledig is uitgeschakeld of in de ‘hibernation', slaapstand is geplaatst.'

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft BitLocker, dat onderdeel uitmaakt van Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1, met positief resultaat voor Departementaal Vertrouwelijk geëvalueerd onder een aantal voorwaarden. Het inzetadvies waarin de voorwaarden zijn beschreven, is op te vragen bij de AIVD. De BitLocker-technologie is beschikbaar in de Ultimate en Enterprise edities van Windows 7.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het NBV is een onderdeel van de overheid, het wil daarom niet zeggen dat wat voor DV goedgekeurd is, niet oninzichtelijk is voor iedereen.
Dan zou het beter door een onafhankelijke partij gecertificeerd kunnen worden.

Dat het door de AIVD/NBV is goedgekeurd betekent in de regel dat de AIVD/NBV het kunnen kraken... Voelt niet lekker ...

@ Gast,
dat is de wat minder politiek-correcte uitwerking van de eerste tekst......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-18T10:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.