Managed hosting door True

Apple koopt Android-beveiliger AuthenTec

 

Overname

Hardwareleverancier Apple neemt voor 356 miljoen dollar (289 miljoen euro) securityleverancier AuthenTec over. Deze specialist in mobiele en netwerkbeveiliging is vooral bekend van zijn Android-beveiligingsoplossingen die het aan Samsung levert. Apple zou de beveiligingssoftware willen gaan gebruiken op zijn iPhones en iPads. Binnen de overeenkomst kan Apple voor nog eens 115 miljoen dollar de octrooilicenties afkopen.

AuthenTec levert verschillende producten voor netwerk-, content en databeveiliging. Het bedrijf regelt ook de toegangscontrole en levert vingerafdruktechnologie voor op pc's en mobiele apparaten. Apple heeft de overname nog niet bevestigd, maar het bedrijf lijkt met de koop iPhones en iPads beter te willen beveiligen zodat het met deze producten vastere voet aan de grond krijgt in de enterprise markt.

Door de overname van AuthenTec kan Apple biometrische beveiliging toevoegen aan zijn mobiele apparaten. De gekochte technologie staat gebruikers toe om via een beveiligde verbinding virtual private networks (vpn's) te betreden. Het helpt Apple verder in deze markt, die door Windows en Blackberry gedomineerd wordt. AuthenTec ondersteunt vooral mobiele werkers die hun apparaat meenemen naar de zaak. Met de technologie kunnen iPhones en iPads eenvoudiger beveiligde verbindingen opzetten met het bedrijfsnetwerk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4544342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.