Michael Dell blokkeert Twitter-account dochter

Dit artikel delen:

Voorman van ict-leverancier Dell Michael Dell heeft het Twitter-account van zijn dochter Alexa geblokkeerd. Reden hiervoor is dat zij zeer gedetailleerd had gecommuniceerd waar zij de komende tijd zou zijn. Dell trekt per jaar 2,2 miljoen euro (2,7 miljoen dollar) uit voor de beveiliging van zijn gezin, maar met één tweet wist dochterlief haar veiligheid en die van haar ouders op het spel te zetten.

De 18-jarige Alexa vertelde op Facebook en Twitter op welk tijdstip zij bij welke winkels in New York zou gaan winkelen. Ook vertelde zij wanneer zij een diner zou bijwonen en waar haar vader en moeder de komende weken zouden zijn. Haar ouders waren hier op z'n zachtst gezegd niet gelukkig mee, omdat het eventuele ontvoerders de tijd gaf om een kidnapplan te maken.

Michael Dell trekt ongeveer 2,2 miljoen euro per jaar uit om zijn gezin te beveiligen. Bescherming van en via social media was hier blijkbaar nog geen onderdeel van. Gevolg is dat dochter Alexa niet meer over een Twitter-account beschikt. Naast de kans op een ontvoering heeft Michael Dell besloten tot verwijderen van het account, omdat hackers op basis van gegevens op social media het wachtwoord van accounts kunnen raden.

HP afkraken

Waarschijnlijk heeft Michael Dell geleerd van zijn eigen handelen op Twitter. Zo kraakte hij een jaar geleden HP op Twitter af, nadat deze leverancier aankondigde te stoppen met de TouchPad-tablet en de Palm-smartphones. Deze beslissing van de toenmalige ceo Leo Apotheker is alweer teruggedraaid door zijn opvolger Meg Whitman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In de opvoeding geen tijd genomen voor wat fundamentele zaken ?

Kunt beter haar Credit Cards blokkeren...gaat ze niet meer winkelen of uit eten dus probleem opgelost.

Dan is het toch simpel. Verspreid ook valse informatie tussen de echte informatie en je bent klaar. Ze weten nooit waar je echt bent. En met je vrienden kan je afspreken hoe de echte info van de foute te onderscheiden is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-13T11:23:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.