Universiteit Twente stapt over op Kaspersky

Dit artikel delen:

De Universiteit Twente gebruikt voor zijn ruim vijfduizend werkplekken Kaspersky Endpoint Security. Aan deze overstap ging een uitvoerig onderzoek van een half jaar vooraf. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het ICT-servicecentrum (ICTS), de afdeling die binnen de Universiteit Twente belast is met advies en ondersteuning op het gebied van ict.

Het onderzoek was noodzakelijk omdat de bestaande antivirusbeveiliging niet meer voldeed aan de verwachtingen van de gebruikers en de eisen van ICTS. Gebruikers ervoeren het bestaande pakket als relatief traag vanwege het langdurig scannen. Bovendien bleken de resultaten niet altijd even betrouwbaar. Aan de beheerderskant waren er vooral zorgen met betrekking tot de complexiteit en betrouwbaarheid van de antivirusbeveiliging.

Controle over endpoints

In het onderzoek werden meerdere antiviruspakketten onderzocht en getest. Hierbij concludeerde ICTS dat Kaspersky Endpoint Security voldeed aan de hoge eisen die ICTS stelde. 'Op de werkplekken bleek het pakket relatief snel en vooral accuraat te werken', zegt Ronald van 't End, projectleider WWAV van Universiteit Twente. 'Bovendien bleken zowel de beheer- als de monitoringfuncties veel efficiënter en stabieler te zijn. Kaspersky Endpoint Security biedt gebruikers behalve de standaard antivirusfuncties namelijk ook veel mogelijkheden wat betreft controle over endpoints. Een sterk punt van het pakket is de kleine footprint, die ervoor zorgt dat eindgebruikers in de praktijk nauwelijks last hebben van de antivirusoplossing.'

De uitrol van Kaspersky Endpoint Security is inmiddels volop aan de gang. 'De Universiteit Twente biedt onderdak aan 3300 wetenschappers en professionals, die innovatief en inspirerend onderwijs bieden aan bijna tienduizend studenten', aldus Van 't End. 'Ondernemerschap speelt op de Universiteit Twente een belangrijke rol. Zo zijn op de campus circa honderd (student)bedrijven gevestigd. In totaal moeten nu ruim vijfduizend standaard- en basiswerkplekken van de nieuwe antivirusoplossing worden voorzien, terwijl het oude pakket gelijktijdig wordt gede-installeerd. De bedoeling is dat alle werkplekken voor het einde van de zomer zijn voorzien van Kaspersky Endpoint Security.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-28T16:18:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.