Computable deelt kennis tijdens InfoSecurity

Dit artikel delen:

Ict-vakblad Computable houdt zeven rondetafeldiscussies tijdens de beurzen InfoSecurity, Storage Expo en het Tooling Event. Tijdens deze kennissessies komen populaire onderwerpen als de cloud, tablets, apps, big data en bring your own device aan bod.

De InfoSecurity, Storage Expo en het Tooling Event vinden plaats op 31 oktober en 1 november 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht. Computable heeft een eigen theater waarin de zeven rondetafeldiscussies plaatsvinden. Deelnemers aan de kennissessies zijn Computable-experts die aantoonbare kennis en ervaring hebben op een deelgebied. De onderwerpen zijn toegesneden op de gebieden beveiliging, opslag, beheer en mobiel. Welke experts er aan tafel zitten wordt binnenkort bekend gemaakt.

De sessies vinden beide dagen plaats. Tijdens de eerste beursdag staan op het programma de volgende onderwerpen: Intrusion detection & Prevention, Windows 8, Big Data Analaytics en Back-up & Recovery. De onderwerpen van de sessies op tweede beursdag zijn Help, mijn bedrijf wordt gehackt!, mobile device management en cloudbeheer in het datacenter.

Beursbezoekers kunnen zich kosteloos voor de sessies opgeven bij hun aanmelding voor een gratis toegangskaart.

Intrusion prevention & detection

De recente uitbraak van het Dorifel-virus legde de werkzaamheden bij een groot aantal overheidsorganisaties lam. Dat maakt pijnlijk duidelijk dat bij veel organisaties de deur wagenwijd open stond. Met welke huidige bedreigingen moet een professionele organisatie op dit moment rekening houden? En hoe houd je de boel dicht?

Windows 8

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 biedt ten opzichte van zijn voorganger Windows 7 extra functionaliteit voor mobiele apparaten. Wat betekent dit in de praktijk voor zakelijke gebruikers? Wat verandert dit voor het beheer? Wat zijn de consequenties voor de beveiliging van het bedrijfsnetwerk? En zijn er alternatieve besturingssystemen die dezelfde functionaliteit bieden?

Big Data Analytics

Binnen veel ondernemingen en organisaties ligt in grote gegevensbestanden een goudmijn aan informatie opgeslagen. De grote vraag waarmee bedrijven worstelen is hoe deze informatie efficiënt en duurzaam te ontsluiten. Met technieken als bijvoorbeeld contentindexering kunnen big data analyses uitvoerbaar en betaalbaar worden gehouden. En hoe zorg je ervoor dat de ontsloten data zich terugbetaald en geld blijft opleveren voor de organisatie?

Back-up & recovery

Back-up & recovery zijn voor business managers vaak een sluitpost in het ict-budget. Het kost alleen maar geld. Maar een goed back-up beleid kan kosten bij calamiteiten besparen. Wat zijn de trends en nieuwste inzichten? En wat is de rol die cloud speelt op dit essentiële deelgebied van de ict?

Help, mijn bedrijf wordt gehackt!

De grote angst van business managers is dat klantgegevens op straat komen te liggen. Berichten daarover verschijnen met regelmaat in de pers. Hoe voorkom je dat hackers succes boeken? En wat doe je om de schade te beperken als de hack in de publiciteit komt? Het begint natuurlijk allemaal bij wachtwoordmanagement en de beveiliging van databases en websites ...

Mobile device management

Het beheer van mobiele apparaten maakt een snelle ontwikkeling door. Want hoe richt je het beheer in wanneer gebruikers hun eigen apparaten mee naar kantoor nemen om daarop te werken. Hoe regel je de beveiliging van uiteenlopende typen apparaten en hoe integreer je een batterij aan apparaten met de (bedrijfs)cloud?

Cloudbeheer in het datacenter

Beheertaken verhuizen steeds vaker naar het datacenter. Hoe zorg je ervoor dat de cloud in het datacenter beheerbaar blijft? En wat zijn de trends in hard- en software, waarmee je nu vast rekening moet houden om met de volgende stappen in de ontwikkeling van de cloud te kunnen meegroeien.

Programma Computable Expert-sessies

Woensdag 31 oktober
10.30 uur Intrusion detection & prevention
12.00 uur Windows 8
14.00 uur Big data analytics
15.30 uur Back-up & recovery

Donderdag 1 november
10.30 uur Help, mijn bedrijf wordt gehackt!
12.00 uur Mobile device management
14.00 uur Cloudbeheer in het datacenter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Komen tijdens de ronde tafel discussie rond het onderwerp 'Windows 8' ook andere alternatieve besturingssystemen voor 'Windows 7'aan bod?

@Emiel Brok
Dank voor je suggestie. Goed punt! We gaan het meenemen in de sessie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-20T10:34:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.